National Heart Centre

May 26th, 2017

The National Heart Centre Singapore is a specialist medical centre in Singapore for cardiac problems as well as a regional referral centre for cardiovascular diseases. In 2014, the NHCS completed its move to its new purpose built building within the Singapore General Hospital. Jonite Grates are used to accommodate the grating along the plant plots.

 

 

Yale-NUS

May 11th, 2017

Situated beside the National University of Singapore’s University Town (NUS UTown), Yale-NUS College is a liberal arts college completed in the year 2015 that contains a residential programme, a first of its kind in Singapore. The autonomous college established by the National University of Singapore and Yale University in 2011 aims to integrate Asian cultures with other global traditions, at the same time educating. Designed by Pelli Clark Pelli and Forum Architects, the campus has been awarded the Green Mark Platinum Award from the Building and Construction Authority. Jonite provides a pleasing aesthetic accommodation with the use of its street furniture products.

 

Colchester Arts Centre

April 11th, 2017

The long-awaited opening of Colchester’s firstsite visual arts centre is a 3,200 sq m (34,445 sq ft) building of the town’s contemporary arts organisation of the same name and will be used to host a number of exhibitions, film screenings and educational programmes. Jonite Stone Tree Grates from the Square Mosaic collection can be seen used just outside this notable architectural site.

Diamond Kitchen

April 11th, 2017

Diamond Kitchen Singapore’s newest rock stars of seafood, coupled with a mouth-watering array of Chinese cuisine, generally Cantonese, with a tinge of Teochew and other cooking styles. For their flagship restaurant, Jonite Design Services were creatively utilized to create customised decorative stone grating lattices for both the external facades and interior decorations, fitting to the restaurant’s modern-Chinese decors.

The International Arbitration Centre

March 20th, 2017

The International Arbitration Centre (IAC) is situated within a conservation building which had served as the customs house during the colonial days. The facades fronting directly to the two main roads, with the rotunda and the dome roof being the former main entry were the only untouched elements of the original building. Jonite heavy duty grates were exclusively used for the grand entrance of the main driveway, matching seamlessly with its modern black granite stone tiles and to withstand the weight of large vehicles passing through.

TKO Open Space

February 15th, 2017

The 11,000 square meters project aims to meet the pressing needs for public leisure and cultural facilities for residents in the southern part of Tseung Kwan O, Hong Kong. The TKO Open Space consists of landscaped sitting areas, outdoor fitness stations and recreational facilities for adults, children’s play area, eco-garden, district library as well as a sports centre. Jonite grates are used along the plant plots and Jonite tree grates are used here.

 

Westwood Primary

February 11th, 2017

Westwood Primary is a school located in the heartlands of Jurong West, Singapore. Jonite stone grates having anti-slip properties, were intelligently specified in the school courtyards, assembly areas, classroom corridors and landscape areas; areas where school children can be seen frequently running.

The Beacon

January 12th, 2017

The Beacon is a 99-year leasehold development located along Cantoment Road which is at the fringe of the Central business District (CBD). It comprises a 24-storey tower block with 124 apartments, with recreation facilities such as swimming pool, an outdoor Jacuzzi and gymnasium. The Beacon’s apartment units have been designed to appeal to busy urbanites especially single executives, young couples and small families who would appreciate its accessibility and central location. Jonite Pool Grates were used to great effect on the flat overflow swimming pools and outdoor Jacuzzi.

Clarke Quay

December 19th, 2016

Clarke Quay is a historical riverside quay in Singapore, located within the Singapore River Planning Area. Today, it is a refurbished riverside development of old warehouses consisting almost exclusively of bars and restaurants. Jonite Toilet Grates made its debut in its latest upgrading works.

 

JCube

December 6th, 2016

JCube, a seemingly unpretentious shopping mall in Jurong, is Singapore’s first mall to hold an Olympic size ice skating rink on its second floor, an IMAX theatre on the top floor and a rollerblading park on the rooftop. To ensure that the mall and the ice rink stays cool, an evaporative cooling system as well as precast concrete panels help to lower the overall heat absorption rate. Integrating various night lighting into the cube’s façade, the once quiet streets of Jurong has become a lively destination for people of all walks of life to gather. Jonite Toilet Grates are used to maintain a clean and hygienic feel.